Preskoči na vsebino
nalagam novice...

 

KRISTUS JE VSTAL. VESELIMO SE, ALELUJA !

 

Velika noč se mora zgoditi v meni in z menoj – ali pa se sploh ne bo zgodila. To je velika noč! Tiha in včasih skoraj nezaznavna – toda vseeno nepremagljiva …

Naj bo za vse vas takšna velika noč, naj v vaše domove prinese Kristusovo zmago nad smrtjo, napolni vaša srca z upanjem in jih usposobi za ljubezen!

Frančiškovi bratje

 

PAPEŽEV KOTIČEK

Papež Frančišek je  na  veliki petek v rimskem Koloseju vodil tradicionalni križev pot in ob tem poudaril, da je Jezusov križ beseda, s katero je Bog odgovoril na zlo sveta. Kristjani morajo odgovoriti na zlo z dobrim, tako da vzamejo nase križ kakor Jezus.

"Nočem dodajati številnih besed, to noč mora ostati le ena beseda in to je sam križ," je dejal papež. "Včasih se zdi, da Bog ne odgovarja na zlo, da ostaja v molku. V resnici pa je Bog spregovoril in njegov odgovor je Kristusov križ, beseda, ki je ljubezen, usmiljenje, odpuščanje. In tudi sodba. Bog nas sodi tako, da nas ljubi".

Preberite  pridigo papeškega pridigarja Cantalamesse ob liturgiji velikega petka  TU ►. Papežev govor na velikonočno vigilijo TU ►.

Papeževo poslanico Evangelij veselja lahko prberete TU ►.

Cerkev bo na Belo nedeljo dobila dva nova svetnika in dva blažena.

Sprmljajte nesečno ddajo radia Ognjišće Naši očetje v veri, ki jo pripravlja p. Miran Špelič TU►..