Preskoči na vsebino
nalagam novice...

Novi ljubljanski nadškof je provincial slovenskih frančiškanov p. Stane Zore.  Pri njegovem odgovornem in težkem delu mu želimo veliko božjega blagoslova in Njegovega Duha in mu obljubljamo molilno podporo.

          Grb novega ljubljanskega nadškofa in metropolita je sestavljen iz treh polj: v levem zgornjem je Marija kot zvezda danica, domačo vas predstavlja vejica lipe zgoraj desno, spodaj pa je znak frančiškovih bratov.

 

► V ČETRTEK, 27. XI. ob  16.00, v atriju delamo ADVETNE  VENCE; starši ste povabljeni skupaj z otroki, da naredite svoj družinski adventni  venec. S seboj prinesite zelenje, škarje, sveče in okraske.

► Akademski pevski zbor sv. Cecilije vabi v svoje vrste nove pevke in pevce. Vaje so ob torkih ob 20.00. 

► 15. oktobra, na god cerkvene učiteljice sv. Terezije Jezusove (znane tudi pod imenom Terezija Avilska ali Terezija Velika), se je začelo jubilejno leto ob 500-letnici njenega rojstva. Sestre karmeličanke bodo prosile Gospoda, naj nas v tem času še posebej blagoslavlja in naj nam pomaga, da bi zaživeli v svojem življenju tisto najglobljo resnico, ki je v polnosti prežela sv. Terezijo: "Jezus Kristus, učlovečeni Bog, je središče našega bitja. V njegovi smrti in vstajenju smo odrešeni za večno življenje. Vstopajmo v pogovor z Njim, ki nas ljubi!"  Več o dogajanju v tem času preberite TULE.

 

Papežev kotiček

VATIKAN (26. november 2014, RV)Cerkev ni statična, nepremična stvarnost, namenjena sama sebi, ampak je stalno na poti skozi zgodovino, proti zadnjemu in čudovitemu cilju, ki je nebeško kraljestvo; zametek in začetek tega pa je Cerkev na zemlji. Ko se obrnemo k temu obzorju, vidimo, kako je naša domišljija omejena, komajda zmožna zaslutiti sijaj skrivnosti, ki je nad našimi čuti, je papež začel katehezo in zastavil nekaj vprašanj: Kdaj bo prišel ta končni prehod? Kakšna bo nova razsežnost, v katero bo vstopila Cerkev? Kaj se bo takrat zgodilo s človeštvom in stvarstvom, ki nas obdaja? Ta vprašanja so si zastavljali tudi učenci. So človeška vprašanja, starodavna vprašanja.

•  Berite Apostolsko spodbudo papeža Frančiška  VESELJE  EVANGELIJA.