Preskoči na vsebino
nalagam novice...

V počitniških dneh se odpravljamo na dopust, potovanja, izlete, ... zato  pred odhodom zmolimo                           molitev za srečno vožnjo

Dobri Bog, bodi z nami, ko smo v cestnem prometu. Daj nam budne oči in potrebno zbranost, da bomo varni mi in vsi okrog nas. Pomagaj nam, da bomo pozorni do življenja, razumni s tehniko in obzirni do narave. Varuj nas in druge udeležence v prometu pred nevarnostmi in nezgodami.

Varuj nas pred nepazljivostjo, lahkomiselnostjo in naglico. Utrdi v nas zavest odgovornosti in nas z vsake poti srečno pripelji domov. Ti bodi vedno in povsod naš cilj, da nas bo naša poslednja pot privedla v objem tvoje neminljive ljubezni. Po Kristusu, našem Odrešeniku.

Sveti angel, varuh moj, bodi vedno ti z menoj. Stoj mi noč in dan ob strani, vsega hudega me brani. Prav prisrčno prosim te, varuj me in vodi me. Amen.

Sveti Krištof, prosi za nas!  

Blagoslovi  in varuj nas vsemogočni in ljubeči Bog, Oče in Sin in Sveti Duh.  Amen.

 

♦  Sveta maša na Rožniku je vsako nedeljo ob 10.30.

♦  27. 7. - 3. 8. počitnice za ŽPZ na Unijah

♦  Spremljajte oddajo   Naši očetje v veri, ki jo na radiu Ognjišče pripravlja br. Miran Špelič.

 

Papežev kotiček

VATIKAN (petek, 6. junij 2014, RV) – Kako je kaj s prvo ljubeznijo? Sem zaljubljen vate kot prvi dan? Sem srečen s tabo ali se zate ne menim? Ta vprašanja si je treba pogosto zastaviti, kot je dejal papež Frančišek med jutranjo mašo, ki jo je daroval v kapeli Doma sv. Marte. Zastavljati si jih morajo ne samo zakonci, ampak prav tako duhovniki, škofje pred Jezusom. Kajti On sam je tisti, ki nam zastavlja to vprašanje, kot ga je zastavil Petru: »Simon, Janezov sin, ali me ljubiš?«

»To je vprašanje, ki ga zastavim mojim bratom škofom in duhovnikom: Kako kaj danes ljubezen?« je dejal papež med homilijo. Enako je storil Jezus. Sem zaljubljen kot prvi dan? Ali pa zaradi dela in skrbi gledam drugam in pozabljam na ljubezen. Frančišek je pojasnjeval, da se v zakonu tudi prepira, kar je normalno. Ko pa ni ljubezni, tudi prepira ni več. »Ali se prepiram z Gospodom? To je znamenje ljubezni. Vprašanje, ki ga Jezus zastavi Petru, ga privede do prve ljubezni. Nikoli ne pozabite prve ljubezni, nikoli!« je poudaril papež.

VATIKAN (sreda, 25. junij 2014, RV) »Naša krščanska identiteta je pripadnost! Smo kristjani, ker pripadamo Cerkvi. Je kot priimek. Če je ime 'Sem kristjan', potem je priimek 'Pripadam Cerkvi',« je nazorno pojasnil Frančišek. Ta pripadnost je lepo izražena tudi v imenu, ki ga Bog pripiše sam sebi. Ko v obliki gorečega grma odgovori Mojzesu, ne pravi 'jaz sem Vsemogočni', ampak se poimenuje kot 'Bog očetov', 'Bog Abrahama', 'Bog Izaka', 'Bog Jakoba'. »Na ta način se razodene kot Bog, ki je sklenil zavezo z našimi očeti in temu dogovoru ostane vedno zvest, kliče nas, da vstopimo v ta odnos, ki nas 'predhaja'. Ta odnos Boga z njegovim narodom je predhoden vsem nam, izhaja iz tistega časa,« je zatrdil.

VATIKAN (torek, 1. julij 2014, RV) – Danes se je v Vatikanu začelo 5. zasedanje papeža Frančiška s Svetom kardinalov. Dela bodo potekala do v petka, 4. julija. Svet kardinalov je papež Frančišek ustanovil z namenom, da bi mu svetoval pri vodenju vesoljne Cerkve in pri reviziji apostolske konstitucije Pastor bonus o rimski kuriji. Dosedaj so se sestali štirikrat.

•  Preberite povzetek delovnega dokumenta za izredno sinodo o družini, ki bo oktobra 2014.