Preskoči na vsebino


ŽUPNIJSKA KARITAS MARIJINO OZNANJENJE, Ljubljana; frančiškani

Vodja : p. Pavle Jakop, župnik             

 

Ena od velikih skrivnosti  življenja je,

 da je zares kaj vredno le tisto,

 kar naredimo za druge. (Lewis Carroll)

     

PROSTORI:  vhod z Nazorjeve ulice  (glej fotografije )

URADNE URE:  vsako sredo od 9.30 do 12.00   pomoč v hrani in obleki

                       Vsak dan od 8.00 do 9.00 je pri okencu knjigarne na porti na voljo sendvič oz. kruh in konzerva.

Kako pomagamo  župnijski Karitas?

Sprejemamo čista oblačila, obutev, posteljnino, higienske potrebščine, igrače, šolske potrebščine; originalno pakirano hrano (konzerve, riž, testenine…..).

Darovano blago oddajte pri samostanskem vratarju na porti (vhod s Prešernovega trga).

Za pomoč potrebnim lahko nakažete sredstva na  TRR.: 24200-9010109836  (namen nakazila: za župnijsko Karitas),

lahko pa svoj dar oddaste tudi v knjigarni pri samostanskem vratarju.

V okviru Karitas deluje tudi brezplačno PRAVNO SVETOVANJE:  1. in 3. četrtek v mesecu ob 17. uri v Elizabetini sobi (vhod s Prešernovega trga).

 

Utrinka iz življenja župnijske Karitas

(1) Karitativni dan dijakov gimnazije Poljane (deljenje hrane in seznanitev z delom župnijske Karitas)

 

(2) Karitativni dan dijakov Jegličevega dijaškega doma v Zavodu sv. Stanislava

Ko so pri Marijinem oznanjenju redno delili hrano pomoči potrebnim, so prejemniki doživeli prijetno presenečenje. Potem, ko so za pultom dobili suho hrano, so jih sodelavci župnijske Karitas napotili na samostanski vrt, kjer sta jih čakala še topel obrok in sladica. Za oboje so poskrbeli dijaki Jegličevega dijaškega doma v Zavodu sv. Stanislava.

Pa poglejmo, kako je akcijo opisal dijak Lenart Miklavič, ki je skupaj z našo prostovoljko Marjano stregel pripravljene dobrote:

Kruh naš vsakdanji

Kruh naš vsakdanji je akcija Jegličevega dijaškega doma, ki jo je z dijaki ob podpori drugih sodelavcev pripravila vzgojiteljica Tatjana Kapuralin. Zamisel je bila sila preprosta: osrečiti tiste, ki se jih da osrečiti s krožnikom dobre enolončnice.

Ljudi, ki jim je življenje zagodlo do te mere, da si vsakodnevnega toplega obroka ne morejo vedno zagotovili sami. Ko sem bil povabljen k sodelovanju, sem mislil, da bo to še ena tistih številnih akcij, kjer se en človek zares potrudi in po več urah nakuha tisto enolončnico, a so se moja pričakovanja le delno izpolnila.

Vzgojiteljica je resda žrtvovala večer za štedilnikom, vendar pa je h kuharskemu sodelovanju pritegnila še mnoge druge. Ričet je zaupala zavodski kuhinji, sama pa se je s pomočjo 25 dijakov, njihovih staršev, pa tudi zaposlenih, lotila priprave slaščic. Tukaj je akcija presegla moja pričakovanja, in to tako močno, da sem v sredo, 25. aprila 2018, na vrtu frančiškanskega samostana z velikim ponosom delil izdatno število raznovrstnih slaščic, hladne testenine in ričet ter s tem v imenu vseh osrečil kar lepo število ljudi.

Naj še kdo reče, da na gluha ušesa naletijo vsi, ki mlade prosijo za dobro delo. Morda sami res ne moremo veliko, vendar ko stopimo skupaj … Ja, v slogi je res moč!

Lepo je bilo videti, kako znajo tudi mladi prizadevno polepšati dan mnogim, ki živijo pretežno od konzerv in kruha. Velika zahvala pa gre vzgojiteljici Tanji, ki je dijake spodbudila k dobrodelni dejavnosti in jim v živo pokazala, da smo skupaj močnejši in kako lahko drug v drugem ugledamo človeka.

 
Print Friendly and PDF