Preskoči na vsebino


BIBLIČNI KROŽEK

srečanja vsak torek ob 17.30 v Slomškovi sobi.

Vodi p. Pavle

Duhovne vaje: Celje, 15. do 17. marec 2024

Biblični krožek, ki ga že leta neutrudno vodi p. Pavle, deluje tedensko   (torek 17.30).  Vsi, ki nas je Biblija zanimala, smo se na gosto posedali v veroučni učilnici, ki je bila mnogokrat kar premajhna za vse.

Ko je izbruhnila epidemija, je poskrbela najprej za daljšo prekinitev in potem še za selitev v nov prostor. Sedaj se sestajamo v frančiškanskem atriju, ki je zelo prostoren in ni bojazni, da bi si bili preblizu. Korona pa je naše vrste, žal, tudi prepolovila.

Sama sem se pridružila skupini pred petimi leti, ko nas je bilo res še zelo veliko, več kot za en šolski razred in smo se pogosto ozirali za še prosto mesto. Takrat smo zaključevali spoznavanje in razumevanje Matejevega  evangelija, in smo ga tudi zaključili.

P. Pavle nam je ponudil nove teme in izbrali smo Lukov evangelij.

P. Pavle razlaga Sv. pismo razumljivo, navdušujoče, ga dopolnjuje s podobami in primeri vsakdanjega življenja, daje možnost sprotnega spraševanja  ali dodatnega pojasnjevanja, tako da ura in pol hitro mine. Trudi se, da bi začutili Lukov bogat slikovit jezik, njegov pozitiven odnos do sveta in pozorno opisuje Boga, ki je usmiljeni oče.

V okviru Bibličnega krožka so v programu vsako leto tudi duhovne vaje, prav tako pod vodstvom p. Pavleta. Tak duhovni vikend je izjemno doživetje, ker so teme, ki jih obravnava, izziv in napeljujejo k novim razmišljanjem in spoznanjem.

Velik del udeležencev Bibličnega krožka se rad udeleži tudi nekajdnevnega letnega romanja. Lansko leto so bili v Španiji in na Portugalskem,  letos pa so romali v Burgundijo v Francijo. Vsi udeleženci teh potovanj pohvalijo bogate vsebine in številna duhovna doživetja.

Smo pisana skupina ljudi z zelo različnih okolij. Mnogi samo pozorno poslušajo, nekateri si skrbno vse bogate misli zapisujejo. Najbolj pridni (pridne!) pa svoje zapiske delijo tudi po elektronski pošti. Tako nasta čisto prava zasebna študijska skripta. Med nami so taki, ki prihajajo samo občasno in taki, ki nikoli ne manjkajo.

Prav zaradi tega odprtega duha so k obisku Bibličnega krožka vsi lepo vabljeni in dobrodošli.

Alenka Kovačič, november 2022

 

 

 
Print Friendly and PDF